Menu

HIK Historie

Hellerup Idræts Klub blev grundlagt den 10. december år 1900 på initiativ af bogholder Ernst Schultz.

Det følgende forår blev der anlagt et idrætsanlæg med bl.a. en fodboldbane og tre tennisbaner i området mellem Onsgårdsvej og Strandparksvej. Efterfølgende fik tennisanlægget i forbindelse med etablering af Hellerup Strandpark det udseende, som vi kender i dag.

I 1915 etablerede Gentofte Kommune anlægget på Phistersvej. Herved fik man først 4 og senere yderligere 8 tennisbaner.

I 1935 lykkedes det klubben at realisere drømmen om at få en tennishal. Det vi i dag kender som Hartmannsvej med tennishal, udendørs tennisbaner og klubhus blev indviet i januar 1936. Siden opførelsen er en mindre udvidelse af klubhuset kommet til i 1967 og en ny tennishal med tre baner i 1993.

I 2001 besluttede Gentofte Kommune at foretage nogle udbygninger af Maglegårdsskolen.

Det førte til, at tennisbanerne på Phistersvej blev nedlagt og i stedet blev der anlagt de baner, som vi i dag kender mellem Hartmannsvej og Bregnegårdsvej (det nye anlæg).

Du kan læse mere om HIK’s historie i klubbens bog: HIK gennem 100 år, der blev udgivet ved 100-års fødselsdagen eller i vores bog: Boldklubben HIK 1900-1950

 

Strandparken fik en kort levetid

Allerede i 1904 blev banen udstykket til villabebyggelse, og HIK stod uden fodboldbane.

I mange år førte fodboldafdelingen en omtumlet tilværelse, men i 1915 kunne man tage anlægget på Phistervej i brug. Her blev anlagt en fodboldbane (senere tre), fire tennisbaner (senere kom yderligere otte til) og en pavillon.

Phistervej skulle blive rammen om fodbold for HIK i de næste 85 år.

I 2002 måtte man flytte fra pavillonen på Phistervej. Det var vemodigt, men med Maglegårdshallen fik man en flot ramme ikke for mindst den meget ekspanderende ungdomsafdeling.

I nogle år forsøgte HIK sig med professionel fodbold, men juni 2003 måtte man erkende, at der ikke var økonomisk grundlag for dette.

Luk