Fornemme modstandere. Kamprogram, HIK vs. AB

image
Per Frimann
10. november 2023 kl. 14:49

Der er to hjemmekampe tilbage i efterårs-sæsonen, og det er nogle fornemme gæster, vi får på besøg. AB har vundet Danmarksmesterskabet 9 gange (det sidste tilbage i 1967) og næste uges modstander Esbjerg, har 5 mesterskaber (sidst i 1979) med i bagagen.

Nu er de begge i 2. division med kolossale ambitioner om at rykke op i Nordic Bet Ligaen.

Der skal lyde et til lykke til vores gæster fra AB med den flotte præstation i pokalturneringen. Det er helt sikkert alle 2 divisionsholds drøm at nå til kvartfinalen - eller længere - og AB har gjort det utrolige, nemlig at eliminere et Superliga-hold på vejen. Sejren over Vejle kom efter straffespark, og var endnu en understregning af, at 2 division med hensyn til niveau og kvalitet er på vej frem.

HIK forsøger at lande et hårdt og problematisk efterår på den bedst tænkelige måde. Holdet har scoret utallige smukke og vel-gennemspillede mål (4. flest i 2. division). Men der er som bekendt også scoret for mange mål imod os (34). Men energien og træningsindsatsen lover godt for de sidste kampe i efteråret og for det videre forløb, når foråret sætter ind.

Den sidste kamp mod AB i Gladsaxe Idrætspark er en af de bedste kampe, der er spillet i 2. division denne sæson. AB vandt 5-4, og det var en åben slagudveksling, hvor angribernes kvaliteter gav forsvarerne store kvaler i begge ender af banen. Og de ca. 600 tilskuere fik en stor oplevelse med det afgørende mål scoret i sidste minut.

HIK spillerne ved, hvad der forventes af dem i dag. Holdet kom imod Aarhus Fremad i sidste uge ned på jorden – efter en meget positiv og opløftende periode med to sejre. I sidste hjemmekamp mod Fremad Amager kæmpede HIK’erne med 10 mod 11 og lykkedes med at hive sejren i land efter mål af Frederik Emil Andersen, Mathias Veltz og Abdul Asad. Der var en kolossal karakterstyrke og fight bag de tre point, og der er slet ingen tvivl om, at HIK har brug for de samme kvaliteter i dag, hvis det skal lykkes at slå AB.