Årets første hjemmebanekamp spilles mod Skive

image
11. august 2023 kl. 15:11

Hjertelig velkommen til HIK’s første hjemmekamp i 2. division i Gentofte Sportspark.

Den nye sæson er allerede gået i gang, og HIK tabte i sidste uge den første kamp 2-1 til nedrykkerne fra Fremad Amager. HIK havde ellers fået en fremragende start ved en scoring efter to minutter og havde i 1. halvleg en række gode muligheder for yderligere scoringer. Men heldet vendte i 2. halvleg, der blev afgjort på et straffespark i døende sekunder af kampen.

Nederlaget blev efterfulgt af en pokalkamp i tirsdags igen imod Fremad Amager, hvor det denne gang var HIK, der trak det længste strå til allersidst og fortjent gik videre til næste runde med en 2-1 sejr.

Der er sket meget med HIK’s trup hen over sommeren. En række spillere har forladt klubben, herunder profilerne Adam Ahmad, der er blevet solgt til Hillerød, Victor Dedes, der blev solgt til hollandske PEC Zwolle og Roni Arabaci, der er røget videre til Roskilde.

Til gengæld har HIK hentet en række dygtige spillere, som bliver utrolig interessante at følge i den nye sæson. Fra kampene mod Fremad Amager skal vi nævne tre nye angribere, der er kommet til klubben: Milan Silva, der scorede et flot mål i den første kamp mod amagerkanerne, er kommet til HIK fra B93, og den målfarlige højre-kant Abdul Arshad, er kommet til HIK efter at have spillet under Daniel Agger i HB Køge.  Den tredje angriber er Mathias Veltz, der er hentet i Brønshøj, og som har fået sin fodboldopdragelse hos vores nabo, GVI. Veltz scorede et smart mål i pokalkampen, da han løb i ryggen på forsvaret og ”chippede” bolden forbi målmanden.

Der er kommet flere spændende navne til HIK – herunder en række nye talenter fra HIK’s eget akademi -  der alle bliver præsenteret på hjemmesiden i den kommende tid. Kort sagt er den sportslige ledelse og trænerne meget tilfredse med de udskiftninger, der er sket, og som betyder, at HIK endnu en gang har et hold, der kan spille både underholdende og offensiv fodbold.

Dagens modstander er Skive, som igen i denne sæson spiller med et ungt men særdeles talentfuldt mandskab. Klubben, der i sidste sæson sluttede på en 4. plads i nedrykningsspillet - og dermed én plads under HIK – har igen den tidligere Superliga-profil Alexander Fischer ved roret og skal forsøge at skabe bedre resultater end i sidste sæson, hvor det blev til 9 sejre i 32 kampe.

To af de sejre kom til gengæld imod HIK i Gentofte Sportspark, så udeholdet er ganske bevidst om, hvordan man vinder i Gentofte, som ellers siges at være et svært sted at spille for de jyske klubber.