Menu

Til minde om Ole Frølund

image
03. januar 2024 kl. 10:04

Et af HIK.’s største fodboldtalenter er gået bort 25.11.2023 – 85 år gammel.

Ole Frølund hørte til blandt de yngste på det lilleputhold, der i 1950 blev Københavnsmestre. Han spillede på K.B.U.’s bedste hold og var med til at vinde pokalturneringen for HIK som yngling i 1956 i Idrætsparken. Ole spillede på udvalgte hold, også for Fodbold-Alliancen, og var tæt på at få A-landsholds-status, men en alvorlig færdselsulykke som soldat, satte hans aktive karriere på standby.

Også som tennis- og ikke mindst bordtennis-spiller hørte han til blandt de bedste. Ole var desuden fodboldformand i en periode, hvor det lykkedes HIK at vende tilbage til 2. division.

Ole var det største og mest alsidige boldtalent i HIK, både i fodbold, tennis og bordtennis og så var han vores sikre straffesparksskytte. Han scorede mange mål og blev bl.a. topscorer i Danmarksturneringen i 1959 sammen med HIK- og fodboldlegenden, Ole Madsen. Ole Madsen var hurtig, krops- og skudstærk, mens Ole Frølund havde næse for at være på ”det rette sted på det rette tidspunkt”. Det var vel også, hvad der var tilfældet, da han fik tilbudt det skandinaviske marked for det schweiziske firma, LANG på en tekstilmesse i Tyskland.

Ole blev indmeldt i HIK i 1946 og overgik til passivt medlem i 2006.

Ole blev bisat i stilhed fra Karlebo Kirke 02.12.2023.

 

Æret være hans minde.

 

Nekrolog skrevet af Poul Thorsøe

Luk