Menu

Til minde om Jens Brock – et ikon er gået bort

05. januar 2022 kl. 15:16

Jens var på alle måder en fantastisk person. En personlighed med charme og udstråling ud over det sædvanlige. Jens var vellidt af alle  og man kunne altid være sikker på, at han var til at stole på. En vaskeægte ven og en ægte HIK’er.

Jens var en del af HIK i mange år. Faktisk siden han var dreng. Som de fleste drenge (ikke mindst den gang) spillede han fodbold. Han gjorde sig hurtigt bemærket som et stort bold talent og blev en meget dygtig fodboldspiller. Jens spillede divisionsfodbold i mange år, hvor han var i aktion på grønsværen i mere end 100 1. holdskampe. Jens var en fantastisk fighter og en rigtig vindertype!

Jens fortsatte med oldboys fodbold i mange år. Sideløbende med dette uddannede han sig til fodbolddommer. Et hverv han bestred myndigt og godt i en del år. Hans boldtalent viste sig atter, da han i midten af 30’erne begyndte at spille tennis. Det udmøntede sig i et større antal klubmesterskaber på A-niveau.

At han også i en periode i 70’erne spillede håndbold, er der sikkert mange, der har glemt – bare ikke modstanderne. Han var en hård hund på stregen, men hans varemærke var, at der i hver kamp skulle laves mindst et hovedstødsmål. Det gjorde han i fem år, hvor holdet, der kun bestod af fodboldspillere, aldrig tabte en kamp.

Jens var medlem af HIK’s hovedbestyrelse i mere end 10 år, hvor han var visionær, ordholden, udviste flid og ikke mindst var hjælpsom som ingen anden. Jens evnede at tilgodese alle klubbens afdelinger. Det var vigtigt for ham, at vi forblev én samlet klub.  Uden Jens havde vi f.eks. ikke fået bygget den nye indendørs tennishal. Han var så vellidt, insisterende og velargumenterende over for Gentoftes kommunalbestyrelse, at de til sidst overgav sig.

I 1996 udmøntede alt dette sig til udnævnelsen som æresmedlem i HIK – en titel som tilgår medlemmer, der gennem årene har ydet en stor indsats for klubben og været med til at kaste glans over HIK. Jens’ billede hænger også på klubbens hædersvæg i bestyrelseslokalet på Hartmannsvej, sammen med andre både nulevende og afdøde medlemmer, som sportsligt, på lederplan eller andre måder har været forbilledlige og loyale medlemmer.

Jens arbejdede som anlægsgartner. Han overtog i ret ung alder firmaet, som hans far havde grundlagt. Han fik en blomstrende forretning, som han ledede dygtigt. Hans søn Christian er 3. Brock generation, der nu i en del år har drevet virksomheden videre. En virksomhed som vi forsat benytter os af og som altid leverer et flot stykke arbejde for klubben.

En stor HIK personlighed er gået bort, men Jens vil leve videre i klubånden i HIK.

Ære være Jens Brocks minde.  

 

 

Mange tanker til hans efterladte hustru Birgit og børn Bettina og Christian.

 

Luk