Menu

Til minde om Ernst Bøcker

image
03. januar 2023 kl. 10:20

En af de rigtig store HIK’ere er gået bort

Nytårsaften kl. 18.30 sov Ernst Bøcker Pedersen stille ind på Herlev sygehus. Ernst blev 80 år.

Indtil for ca. ½ år siden spillede Ernst fortsat tennis, men var blevet tiltagende svækket de sidste par år. I forbindelse med en svær lungebetændelse blev Ernst’ sidste kræfter desværre opbrugt.

Ernst har været medlem af HIK i ca. 70 år. Allerede som ungdomsspiller viste hans store boldtalent sig. Han tilhørte årgang 1942 og var med på det formentlig mest talentfulde ynglingehold i klubbens historie. Selvom Ernst var lille af statur, kunne han sagtens matche ”de store” pga. en fantastisk fightervilje og enormt løbepensum. Som senior spillede han i mange år en solid midtbane på klubbens divisionshold, der i slutningen af tresserne, også var et af de bedste HIK har haft.

Ikke blot var Ernst en dygtig sportsmand og fighter, der var afholdt af alle. Han var en super god kammerat og ven, som ingen gik forgæves til, hvis de havde problemer. Han var en humørspreder og man hyggede sig og grinte meget i hans selskab.

I en lang årrække efter han stoppede som aktiv divisionsspiller var Ernst et af de mest betydningsfulde medlemmer af fodbold oldboys bestyrelsen. Han var med til at arrangere mange arrangementer og ikke mindst uforglemmelige og utraditionelle fester.

I en årelang periode var Ernst en afholdt og dygtig chef for hele HIK’s store anlæg, og han sluttede sin arbejdskarriere med en hyggetjans som ansvarlig for kiosken og anlægget i Hellerup Havn.

Ernst var en yderst habil tennisspiller, og det var på tennisbanerne man de sidste ca. 40 år mest så Ernst brillere. Også når ”Den Kongelige Rafleklub” mødtes hos Berit i Restauranten kunne man ofte finde Ernst. Så sent som i august 2022 blev han årets suveræne klubmester.

På billedet ovenfor ses den stolte vinder med sin velfortjente pokal.

Ernst vil blive savnet af rigtig mange!

Vores varmeste tanker går til Hanne, Lars og Christian og selvfølgelig alle børnebørnene.

 

Bisættelsen finder sted tirsdag d. 10/1 kl. 14.00 i Gentofte Kirke med efterfølgende komsammen HIK's restaurant.

Mindeord af Tom Simonsen

Luk