HIK vandt lørdag over Thisted på bane 1 ved Maglen

image
Per Frimann
20. april 2024 kl. 18:09

HIK vandt lørdag 1-0 over Thisted på bane 1 ved Maglegårdshallen. Kampen var flyttet væk fra Gentofte Sportspark, og det var en stor fornøjelse at se de mange tilskuere, børn og ungdomsspillere, der støttede HIK’erne igennem samtlige 95 minutter. ”Maglen”, som vi kalder vores anlæg ved Maglegårdshallen, kan noget særligt på sådan en dag, hvor der er salg af pølser og drikkevarer udenfor – og samtidig liv og glade dage indendørs i HIK Cafe.

Sejren var utrolig vigtig, fordi HIK dermed holder både Thisted og Brabrand (der tabte 2-1 til Skive) henholdsvis 10 og 9 points under sig. I et nedrykningsspil, hvor alle 6 klubber ellers lader til at være på næsten samme niveau, er den nuværende afstand til bunden intet mindre end forløsende for HIK, der i lørdagens kamp måtte kæmpe med næb og kløer for at holde det fysisk stærke Thisted mandskab fra fadet.

HIK startede bedst og efter 8 minutter kom holdet foran. Frederik Emil Andersen, der var sat ned på højre back – en uvant plads for ham – scorede efter at have forsøgt en 1-2 kombination i højre side. Han fik en lidt heldig returbold med sig og var pludselig fri med Thisted’s målmand, hvorefter han sparkede bolden iskoldt i mål i det lange hjørne. Det gjorde noget ved selvtilliden og han endte med at være HIK’s bedste spiller.

Når det er sagt, så skal selve holdet roses for en engageret og koncentreret indsats. Flere af Frederik Emil Andersen’s holdkammerater kan i øvrigt også fremhæves i en kamp, der ikke var et skønmaleri, men snarere en slåskamp med utallige fysiske dueller. David Chernet, som er kommet til HIK fra B1908 over vinteren spillede en næsten fejlfri kamp og formåede sammen sin makker i midt-forsvaret at vinde de fleste dueller med Thisted spillerne.

På mål havde Morten Bank en god dag, hvor han til sidst i kampen havde afgørende indgreb og – ikke mindst – en hurtig reaktion på en afslutning 7-8 meter fra mål. Dog var han heldig, da Thisted efter 35 minutter havde et skud på stolpen.

På midtbanen viste Frederik Valdbjørn endnu engang, at han er uundværlig, når HIK er presset i bund og skal levere et modpres for at komme frem på banen igen.

Det var ikke let, men det lykkedes lørdag at holde 0’et for anden kamp i træk. Sejren betyder, at HIK nu har 4 sejre og en uafgjort i de sidste 5 kampe. Det er ret imponerende, fordi dette års nedrykningsspil har lignet en gyser fra starten. Der skal stadig hentes flere points, fordi det fortsat vil være mega tæt – men cheftræner Daniel Simacon, staben og spillerne har fortjent et klap på skulderen og en god weekend efter en kamp, hvor mere end en enkelt spiller løb og kæmpede til noget, der lignede udmattelse.

Tak til alle for en dejlig dag i Maglen ;-)