Menu

En julehilsen fra HIK's direktør

image
23. december 2021 kl. 10:52

Kære medlemmer

Julen og årsskiftet nærmer sig med hastige skridt, og traditionen tro fremsender jeg en lille status her i slutningen af året til alle jer medlemmer.

 

Corona 2021

2021 blev desværre igen et år fyldt med bekymringer omkring Corona. Vi har forsøgt at manøvrere HIK, så godt vi kunne gennem de mange restriktioner, der er blevet os pålagt og stadig kunne tilbyde et godt og aktivt idrætstilbud til vores mange medlemmer. De første vintermåneder var præget af total nedlukning, og her forsøgte vi at holde jer alle i gang med forskellige alternative aktiviteter. Individuelle konkurrencer imod diverse trænere, selv måtte jeg en tur rundt om Gentofte sø på tid med formanden (mange slog vores tid), og alternativ web-baseret træning blev igangsat. Mange var med på legen og deltog i det fællesskab en forening som HIK også består af. Henover foråret kom vi alle i gang igen, og det har været en glæde at bevæge sig rundt på anlægget og se HIK fyldt med liv igen. For få dage siden ramte restriktioner endnu en gang med en begrænset nedlukning til følge, men vi håber trods alt at 2022 bliver året, hvor vi kan lægge Corona bag os.

 

HIK vokser

Vi bliver flere og flere medlemmer i HIK. Efter en periode hvor vores tennisafdeling voksede stødt, lader det til at afdelingen har fundet et leje for antal medlemmer. Til gengæld er det glædeligt, at håndbold har fået vind i sejlene med en hel del nye medlemmer efter en hård periode med nedgang grundet den totale nedlukning af alle håndbold aktiviteter. Fodbold oplever netop nu en eksplosiv vækst i antal medlemmer, hvilket sætter et betydeligt aftryk på vores samlede medlemstal. Vi nærmer os nu en magisk grænse på 5000 medlemmer i HIK.

Flere medlemmer kræver også mere personale og her vækster vi ligeledes. Der er oprustet på trænersiden samt på de administrative positioner for at kunne tilbyde jer gode sportslige oplevelser, samt en velfungerende klub rent administrativt. Samlet set har vi nu ca. 170 ansatte i HIK.

 

Anlæg

Det blev også året hvor en af de største økonomiske investeringer nogensinde blev foretaget. Ca. 4 mio. kroner blev brugt til en fuldstændig renovering af vores tennishal. Her har vi nu nyt underlag, forbedret lys og ikke mindst en varme der fungerer optimalt. Vi har nu fremtidssikret brugen af hallen i en længere årrække. Desværre blev ombygningen i Maglegårdshallen ikke færdig, og denne må vente til 2022 med at blive taget i brug. Men i kan glæde jer – det bliver ikke mindre end fantastiske forhold vi kommer til at kunne tilbyde vores brugere af Maglegårdshallen.

Der er investeret tungt i vores anlæg de sidste par år, og vi fortsætter efter samme plan de kommende år. HIK skal have nogle fantastiske rammer og vi arbejder benhårdt for at skaffe råderum for sådanne investeringer.

 

Økonomi

Corona har forsøgt at drille os gennem året, men vi har efterhånden en økonomisk robusthed, der gør at vi har kunnet styre godt igennem. På stående fod er vi endnu ikke færdige med vores årsregnskab, men det ser ud til at vi kommer ganske pænt ud af 2021. Ingen af de planlagte investeringer er blevet skubbet – alle planlagte investeringer er blevet foretaget.

Afdelingerne har måtte kæmpe for deres budgetter i år. Manglende indtægter for træning, camps, turneringer mv. har presset afdelingerne, men alle har kæmpet for sagen, og det ser ud at alle lander lige omkring deres budget, hvilket er yderst tilfredsstillende.

 

Planer for 2022

Som allerede meddelt fortsætter vi med de mange investeringer i vores anlæg – såvel vores anlæg omkring Maglegårdshallen, samt vores område omkring tennis vil blive yderligere forbedret gennem året. Afdelingerne vil i 2022 få tilført flere midler til deres sportslige aktiviteter sådan, at disse kan ruste sig til at kunne levere sportslige, sociale og administrative forhold på et endnu højere niveau.

Det er besluttet, at vi kommer til at lancere en erhvervsklub i 2022. Dette sker efter en stor efterspørgsel fra vores efterhånden mange sponsorer, der søger et aktivt netværk, hvor man kan mødes og udveksle erfaringer. Samtidigt er det også en god måde, hvorpå vi kan skabe større synlighed omkring HIK.

Sikkert er det, at vi ej heller i 2022 kommer til at kede os.

 

Med disse ord vil jeg ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

 

Thomas Nielsen

Direktør

Luk