Menu

Tennisafdelingen har fået en ny træner - byd velkommen til Jonas!

image
06. januar 2022 kl. 14:06

Der er kommet nye kræfter til tennisafdelingen og du har måske allerede set ham i tennishallen. En ny træner er kommet til klubben og han er faktisk en gammel kending i klubben. Jonas Anderson er 43 år og er opvokset i Charlottenlund, hvor han i sine barndomsår er blevet introduceret til tennis gennem HIK. Han har i de sidste 20 år været bosat i England og USA, men er nu vendt hjem til sin velkendte klub, HIK, hvor han skal undervise på Never 2 Late og Tennisskolen. Som U18 spiller fik han sin trænerdebut og har siden arbejdet som træner bl.a. ved London Tennis Academy. 

Jonas har spillet tennis siden har var 8 år gammel og har altid nydt både selve tennisspillet og det sociale der følger med. For Jonas var tennis en nem måde at finde nye venner, når man befandt sig i et nyt og fremmed land. I en årrække har Jonas spillet engelsk divisionstennis og har også opnået et par enkelte kampe i Tennis Premier League. Han har derfor masser af erfaring at give videre til vores HIK spillere. 

At have fået mulighed for at vende tilbage til HIK som træner betyder meget for Jonas: "At få lov til at arbejde som træner i en af Danmarks bedste tennisklubber er et privilegium, som jeg bestemt ikke tager forgivet. Samtidig er det en "feel good" historie for mig personligt, at få lov at træne i den klub, hvor jeg selv har haft så mange gode timer. Det er på en måde en form for full circle for mig."

Jonas ligger særligt vægt på at tennis først og fremmest skal være sjovt. Det er vigtigt for ham at man mærker glæden ved spillet, samtidig med at man forbedre sig. Noget af det der motiverer Jonas særligt meget, er når hans elever selv mærker deres udvikling og fremskridt: "Der er intet bedre end at se lyset tænde hos mine elever, når de lærer noget nyt eller får knækket koden til et gammelt problem. Indimellem skal man som træner have tålmodigheden til at forklare den samme ting på mange måder inden eleven forstår det og kan bruge det i sit spil. Det er for mig det bedste, når det sker og eleven lykkes." fortæller Jonas og fortsætter: "Jeg tror ikke der er mange spillere som bliver konsekvent bedre til tennis, hvis ikke de samtidig har det sjovt. Der findes sikkert undtagelser, men så taler vi som regel om et andet spillersegment."

For at kunne sikre spillernes udvikling stiller Jonas også krav til sin egen udvikling som træner. For ham er det vigtigt at man som træner bliver ved med at forholde sig nysgerrig og åben over for nye måder at træne tennis på: "At bruge den nødvendige tid på forberedelse og altid bruge tid til selvudvikling som træner, tror jeg på er helt essentielt. Vi kan altid blive bedre og det er vigtigt at vi bruger tid på forbedring af egne evner." fortæller Jonas. 

Jonas håber at han kan være med til at præge en ny generation af spillere, samt at han kan hjælpe spillerne i HIK til at få en masse gode tennis oplevelser, som de vil tænke tilbage på med glæde - præcis som han selv gør det. 

Velkommen til Jonas!