Menu

Opsamling på den foreløbige sæson

image
23. december 2021 kl. 15:17

Mens julefreden sænker sig og ventetiden til aftenens festligheder synes alt for lang, får i her et par betragtninger på de sidste par måneders aktiviteter i tennisafdelingen. Vi oplever udvikling rigtig mange steder og selvom corona igen har fået indflydelse på den daglige aktivitet og afviklingen af sociale arrangementer i HIK, så er der alligevel meget at se frem til i det nye år. 

 

TENNISSKOLEN

På tennisskolen er vi glade for at så mange børn deltager med stor entusiasme. Corona har i 2021 ikke gjort det nemt at holde idrætsaktiviteter kørende på normal vis, men vi glæder os over at det i efteråret har været muligt at holde dørene til tennishallen åbne og vende tilbage til det forholdsvis normale aktivitetsniveau. Det har betydet meget for trænerne og ikke mindst spillerne selv, at kunne mødes igen og samles om det vi holder allermest af, nemlig tennis.

Vi har rigtig mange som gerne vil være en del af tennisskolen, og derfor er der mange på venteliste, som vi gerne vil skabe plads til, samtidig med at vi skal sikre, at der fortsat er kvalitet i træningen. Derfor søsætter vi projekt: ’Røde kinder’ i det nye år, hvor vi sætter yderligere fokus på at højne kvaliteten af træningen. Der er tre elementer vi har fokus på: Glæde, intensitet og variation i træningen. Vi skal med andre ord have flere børn med røde kinder, så man ikke er i tvivl om at børnene har været til tennistræning og har haft en sjov oplevelse med kammeraterne. Vi vil i det nye år desuden arbejde i lidt større grupper, så trænerne får mulighed for at mikse deltagerne alt efter hvem der møder op, og hvilke træningspas man vil gennemføre. Vi vil også knytte jer forældre tættere på og få jeres input og feedback på, hvordan I fornemmer at jeres børn oplever træningen. Vi tror på at projektet kan løfte vores tennis tilbud til nye højder, og vi glæder os til at have jer med på rejsen.

 

TURNERINGSSPILLERNE

Turneringsspillerne har trænet flittigt de forgangne år og deltaget i mange turneringer, hvor de har udfordret sig selv og modstanderne på bedste vis. Der er derfor mange store øjeblikke, vi kan se tilbage på. Et stort højdepunkt i årets løb var Valdemar Pape, der blev den første spiller i Danmark til i samme år at vinde DM senior singler inde og ude, UM singler U18 inde og ude, UM doubler U18 inde og ude samt UM mixdoubles U18 ude. Helt fantastisk og et stort tillykke til Valdemar og trænerne i HIK, der har bidraget til Valdemars gode udvikling og opnået så stor en bedrift. Senest har vi også haft en masse spillere i vælten ved SM inde, hvor der både var stor medaljehøst til HIK og forbedrede placeringer hos flere spillere. En bedrift der siger noget om den positive udvikling vi skal fortsætte med at prioritere i det kommende år. Der skal i denne sammenhæng lyde en stor tak til vores dedikerede trænere, der gang på gang formår at rykke vores spillere og skabe de bedste rammebetingelser for udvikling. I 2022 vil vi fortsætte det gode arbejde, hvor vi sætter yderligere fokus på trivsel, intensitet og variation i træningen i det kommende år.

 

KLUBSPILLERNE

Vores klubspillere har i denne vinterperiode udvidet deres lektioner, således at lektionerne ikke længere er af 45 minutters varighed, men derimod 60 min. Den ekstra træningstid har vist sig at være en stor succes, som har forbedret vores træningstilbud betydeligt. Udvidelsen af lektionen har betydet at det nu er muligt at inkludere opvarmning, mere teknisk træning, cardio og kampe. Vi mærker at børnene i klubafdelingen har taget rigtig godt imod tilbuddet og at tilbuddet desuden har bidraget til øget sammenhold, udvikling og flere glade børn. Vi glæder os til at følge den videre udvikling af vores klubspillere i det nye år gennem det nye tiltag!

 

SENIORBREDDE OG N2L

Starten af 2021 blev noget anderledes, da vi som seniorbredde ikke måtte spille indendørs. Der blev stor rift om de to nyetablerede helårsbaner - bane 2 og bane 9 – og mange sad klar ved tasterne over midnat for at få fingre i en bane. Iført mange lag tøj og tophuer blev der spillet, alt det der var muligt. Også vores nye padelbane kom godt fra start med næsten fuld belægning og masser af sjovt spil, selvom den højlydte glæde ind imellem blev lidt meget for naboerne. Tak til de frivillige tovholdere for indsatsen med holdsætning, så åben bane arrangementerne har kunnet løbe af stablen på bedste vis.

Den 6. april lykkedes det at få skudt årets første omgang N2L i gang udendørs, takket være en stor indsats fra alle de, der står for vores klargøring af vores baner. Det gav nogle udfordringer, når vandet på de tidlige morgenhold kom piblende op gennem banerne, men takket være vores skønne trænere og deres store indsats og ikke mindst takket være de energiske medlemmer, blev det bare super sjovt at være en del af.

Årets turneringer nød alle stor tilslutning og blev afviklet i fin stil. Også en hel ny turneringstype så dagens lys, Padelturneringen, hvor alle niveauer og HIK’s tre afdelinger tennis, håndbold og fodbold havde mulighed for at deltage. Tak til alle jer frivillige tovholdere, turneringsvagter og initiativtagere, der fik tingene til at ske. Både indendørs og udendørs har vores arrangementer Vinter mix, All Girls og Herretennis nydt stor tilslutning – igen under kyndig styring af skønne tovholdere, der sørger for opslag, indkaldelse og kampsætning, så det hele kan lade sig gøre. Alt i alt et super dejligt år for de aktive seniorbreddespillere i HIK.

 

SENIOR ELITE

Der har været fuld fart på holdturneringerne i den foreløbige sæson. Vi har et ungt hold i vores piger, som må siges at have klaret sig ganske godt indtil videre og vi ser dem gennemgå en særdeles positiv udvikling, som vi glæder os til at følge i det nye år. Herrerne har ligeledes udvist ægte fighterånd, set i lyset af at de har været en del af en hård konkurrence på herresiden. Vi vil derfor rette fuldt fokus mod de kommende kampe i det nye år, hvor vi vil forberede os på bedste vis. Vi har savnet at være mere sociale, og desværre har corona ikke helt sluppet sit tag på samfundet endnu. Vi håber og krydser fingre for at der bliver mulighed for flere sociale arrangementer i det nye år, så vi igen kan samle på flere gode tennisoplevelser sammen.