Menu

Nyt fra tennis. Nyhedsbrev, september 2022

image
Jan Bartram
30. september 2022 kl. 14:55

Vi er blevet en rigtig stor tennisklub - måske Danmarks største med et medlemsantal på 2504. En broget flok hvoraf nogle kommer for at blive gode, andre for hyggen og fællesskabets skyld og så er der dem der har fokus på motionen, sundhed og velvære. Det kræver et stort bagland af ansatte og udvalgsmedlemmer, som kan servicere de mange medlemmer. Alene på trænerfronten er vi nu 30 trænere tilknyttet, fordelt på ca. 1/3 faste trænere og 2/3 timetrænere - heriblandt gamle kendinge som tidligere har arbejdet i klubben såsom Mugge og Mads, der er kommet tilbage og nyeste skud på trænerfronten er Hiwa, der står for den fysisk træning i klubben udover, at han træner klubspillere og N2L.

September måned er tid for klubskifter og i år har der været forholdsmæssigt mange blandt vores elitespillere der har forladt os. Til gengæld er mange også kommet til. 

Det er altid trist, når vores spillere søger nye græsgange, selvom der kan være god fornuft i det hos dem som gør det. Noget andet er, at afgange i organisationer er helt efter bogen, når der kommer forandringer som rykker ved kulturen og skubber til 'plejer', hvilket naturligt får nogle til at søge alternativer. På positiv siden kan det være godt at få 'rystet posen' og få nye ansigter ind i klubben, der bringer ny energi med sig. Og dem er der heldigvis kommet en del af, som gør, at af- og tilgange går lige op, når det samlede regnestykket gøres op hos elitespillerne – og så er der ikke medtaget, at vi også har sagt nej til spillere, der ville hertil, men som vi ikke mente passede ind i klubben. I skrivende stund har vi yderligere henvendelser fra spillere fra andre klubber der gerne vil træne i klubben.

I de øvrige afdelinger hos juniorerne er vi stort set fyldt op ift. vores kapacitet og har venteliste blandt flere af målgrupperne. Hos N2L, har vi skruet op for træningstilbuddene for at efterkomme den store efterspørgsel og slår rekord med ikke mindre end 70 hold om ugen, hvilket bevirker, at ca. 300 spillere bliver trænet om ugen! Det træningstilbud er enestående og ingen andre klubber i Danmark tilbyder så megen træning til deres seniorer.

Den høje træningsaktivitet skal ses i lyset af, at vi mangler to baner (boblen), hvilket betyder et minus på ca. 30 banetimer om dagen. Det kan selvfølgelig mærkes og har forårsaget et kæmpe puslespil for at få skaffet banetimer nok til alle. Det har om ikke andet bevirket, at vores hal bliver udnyttet til sidste kvadratmeter morgen, middag, aften og i weekenderne. Resten supplerer bl.a. juniorerne ved at træne på baner i Hillerød.

 

Hvad går vi ellers og bruger tiden på?

  • Vi har netop brugt en weekend i Roskilde på at se vores dygtige juniorpiger føre sig frem i slutspillet om Danmarksmesterskabet, hvor HIK var repræsenteret i finalerne i alle rækker – ret imponerende
  • Christian har igen, igen været i Båstad og afviklet en tenniscamp med vores klubspillere med fokus på glæde og fællesskab, som Christian er så optaget af – og som selv har været blandt de 50 bedste tennisspillere i verden. 
  • Der er blevet arbejdet med strukturen hos juniorerne, hvor alle afdelinger har fået, eller er på vej til at få træningsplaner som alle arbejder efter, så vi sikrer en rød tråd i træningen. Derudover har Andrew og Tomas afholdt samtaler med alle eliteforældrene omkring spillernes trivsel og udvikling og alle spillerne får formuleret mål, de træner efter .
  • Vi fokuserer hellere på kvaliteten af træningen fremfor kvantiteten, men derfor kan det godt gå hånd i hånd, hvilket alle vores elitespillere mærker på egen krop ved, at de har fået tilbud om special træning ved siden af gruppesessionerne, som gør at de kan fintune deres teknik ( fremfor blot at træne bevidstløst uden at få korrigeret og rettet sine fejl)
  • Der er skabt tilbud om fysisk træning hver dag for vores elitespillere, som også er blevet testet ('en grund til at flere af vores juniorspillere er blevet så gode er bl.a., at de er blevet fysisk stærkere', citat: Andrew). Hvis der er seniorer, der ønsker fysisk træning af vores specialist på området Hiwa, kan de henvende sig til undertegnede. Jeg vil så se på om der er basis for at oprette et N2L fysisk træningshold om formiddagen.

. 

Juniorspillere gennemgår fysisk test

  • Der har netop været afviklet en intern UTR turnering med Jonas som tovholder, hvor spillerne kunne opnå point til en international rangliste. Her kunne man se vores spillere på tværs af køn og alder møde hinanden til kampe som de ellers aldrig vil få mulighed for at spille - det vil der komme mere af, også hos seniorerne
  • I sidste uge blev der taget fotos af spillerne, udsmykket med deres ketchere, hvilket har resulteret i foto-samle-kort, så spillerne nu indbyrdes kan bytte fotos med hinanden.
  • Tunen er tilbage i vores farvande! Ligeledes er vores 2. holdsspillere kommet tilbage til klubben. De var røget lidt ud i kulden fordi de fik for lidt opmærksomhed, men det er godt at få dem integreret i klubmiljøet igen, bl.a. fordi de også giver noget tilbage til de unge spillere under træningen.
  • Trænerne har fået et nyt trænerrum og der hygges mellem træningerne i sofaer eller ved højborde, og skabene i tekøkkenet er blevet fyldt op med godter, så blodsukkeret  ikke går helt i nul efter den megen træning, der nogle gange strækker sig fra kl 6.30 til sent ud på aftenen! Næste projekt er at få købt en massage stol så trænerne kan få masseret de ømme ben.

 

Hjælpetrænere på Tennisskolen bliver inkluderet i udvikling af koncept for Tennisskolen under kyndig vejledning af Jonas Andersson. Fra venstre: Emma Gamborg, Nikoline Mikkelsen, Victoria Jørgensen, Rigmor Koffman

 

Efter en turbulent periode med corona og træner-/spillerudskiftninger står vi rigtig godt rustet til fremtiden, hvor det at blive den bedste klub resultatmæssigt skal gå hånd i hånd med et inkluderende miljø hvor trivsel og fælleskabet er i højsæde. Det skal ikke være et enten-eller, men et både-og. Det fortjener vi.

 

De bedste hilsner

Jan Bartram

Klubchef, HIK Tennis

Luk