Menu

Gregory cup

En turnering der siden 1947 har givet HIK et nært venskab med AELTC og KLTK

HIK stiller hvert år et hold af vores bedste spillere, som skal repræsentere klubben i en af verdens ældste venskabsturneringer, nemlig Gregory Cup. Gregory Cup blev afholdt første gang i 1947 og har været spillet hvert eneste år siden. Deltagerne er HIK, All England Lawn Tennis and Croquet Club (Wimbledon-klubben) og Kungliga Lawn Tennis Klubben fra Stockholm. Holdene består af otte spillere fra hver klub; fire damer og fire herrer. De bedste spillere fra klubberne deltager, dog med den regel at to herrer og to damer skal være veteranspillere med alder over 35/45 år. De fleste spillere er, eller har været, i den absolutte elite i deres land. Fra HIK har spillere fra Federation Cup og Davis Cup som Tine Scheuer-Larsen, Kenneth Carlsen, Hannah Viller-Møller, Thomas Kromann deltaget i de senere år. Tidligere har kendte navne som Søren Højberg og Jørgen og Torben Ulrich deltaget. Det samme gælder fra All England Lawn Tennis and Croquet Club og Kungliga Lawn Tennis Klubben.

Turneringen har rødder tilbage i et nært venskab imellem tidligere topspillere fra klubberne. Dr. Gregory fra AELTC har lagt navn til turneringen og doneret den smukke sølvpokal, som der spilles om. Hans nære venskab til Einar Ulrich (far til Jørgen og Torben Ulrich, og farfar til Stein Ulrich, alle kendte ansigter i HIK og i dansk tennis), betød at HIK fik muligheden for at deltage i denne helt særlige turnering. Den dag i dag er Stein Ulrich fortsat kaptajn for det danske hold, og turneringens pokal overrækkes af Dr. Gregory’s søn Ian Gregory, som er til stede hvert år.

På pokalen står skrevet ”For the love of the game and for the friendship of our people”, og det er præcist, hvad Gregory Cup er en hyldest til, hvilket også viser sig på banen og udenfor banen. Mange tætte venskaber er knyttet på tværs af klubberne, og mange gode timer på og udenfor banen er det blevet til for alle de mange spillere, der har deltaget igennem årene.

Det er en stor ære og mulighed at få lov til at repræsentere HIK i Gregory Cup, og igennem mange år har rigtig mange HIK’ere spillet Gregory Cup. Holdet udtages hvert år af HIK’s sportslige ledelse, og der lægges vægt på niveau, samt repræsentation af klubben i andre sammenhænge, f.eks. holdturneringer og individuelle turneringer, samt i klubbens daglige aktiviteter.

Luk