Menu

Vidste du det her om HIK's håndboldskole?

image
24. august 2021 kl. 11:02

I uge 31 afholdte HIK igen i år vores håndboldskole - og med bragende succes. I den forbindelse har en af vores super seje og dedikerede frivillige trænere på skolen, skrevet en tekst om, hvad Håndboldskolen går ud på.

Måske du eller dit barn skal være med næste år? 

Hik håndboldskole

 

Håndboldskolen i HIK er for børn fra 10 til 13 år. Det kræver ikke at være medlem af klubben for at kunne deltage. Der har de forrige år også været spillere fra andre klubber, som også har deltaget i håndboldskolen. Det gør, at spillerne lærer spillere fra andre klubber at kende. Dog er det oftest medlemmer af HIK, som deltager. Det er en god ide at melde sig til i god tid, hvis man vil være sikker på at få en plads. Især hvis man planlægger at tilmelde sig sammen med nogle kammerater.

 

Det koster 875 kr. at deltage i håndboldskolen. Det er inklusiv den pakke, som bliver udleveret første dag. Pakken indeholder tøj, bold osv. Det opleves nogle gange, at man ikke har fået bestilt tøj eller bold til spilleren. Det er derfor vigtigt, når man tilmelder sit barn, at man sørge for at få tjekket størrelse på tøj og bold af.  Alle spillerne for en ens trøje, som kan bruges til at spille i. Det gør noget helt specielt for oplevelsen, at alle spillerne for den samme trøje. På den måde bliver der hurtigt skabt et fællesskab mellem børnene, og det er en fed ”souvenirer” at have som et minde fra håndboldskolen.

 

Håndboldskolen varer i 5 dage. I år (2021) er det fra den 2/8 til den 6/8. Spillerne møder ind klokken 09:00, og får fri klokken 15:00. Dette gælder for alle dage.

 

Det vigtigset selv at medbringe er en masse vand. Vi håber på godt vejr og solskin, derfor er det uhyre vigtigt at få drukket vand i løbet af dagen. Man skal også medbringe både håndboldsko og udendørssko. Selvom man får udleveret en bold, anbefales det stadig at have sin egen med den første dag. Spillerne skal også selv medbringe frokost og evt. en müeslibar, som man kan spise i en af pauserne. Derudover vil der en af dagene være en tur til stranden, her skal man medbringe badetøj og håndklæde.

 

Dagene styres af frivillige fra klubben. Det er bl.a. trænere og spillere fra de ældre årgange.

Der er tilrettelagt et program for alle dagene, af de ansvarlige for håndboldskolen. Den første dag vil bl.a. starter med velkomst, opvarmning og inddeling af hold. Spillerene bliver inddelt på hold efter deres alder. På den måde er de sammen med børn, som er alderstilsvarende. Det gøres på denne måde for at give alle den bedst mulige oplevelse, da spillerene håndboldmæssigt for mest muligt af at spille sammen med nogle, som er ca. samme alder. Der vil dog stadig være rig mulighed for at lære en masse ny at kende. På sidste dagen bliver der også afholdt en miniturnering, hvor holdene vil være på tværs af årgangene.

 

Dagene er opbygget på den måde, at holdene rokkerer mellem forskellige stationer i løbet af dagen. Stationerne vil typisk bestå af haltræning, måttetræning og forskellige spil samt en aktivitet udenfor. Det er for eksempel strandhåndbold eller rundbold.

 

Alle dage starter med en morgensamling og fællesopvarmning. Opvarmningen vil hovedsageligt bestå af en form for løb, hop, og udstrækning. Derefter går spillerne hen til deres givne aktivitet. Der er også en udflugt til stranden, hvor det vil stå på badning, for dem som har lyst.

 

Sidste dag er der den såkaldte miniturnering. Her ville der blive blandet en masse hold, som skal møde hinanden i kampe på små baner. Miniturneringen er den aktivitet, som mange ser frem til i løbet af ugen, dette gælder også trænerne. Vinderholdet skal nemlig spille en kamp mod alle trænerne, som en afslutning på håndboldskolen. Stemningen i hallen er fantastisk og alle samles om at prøve at slå trænerne, selvom dette dog er en svær opgave ;)

 

Håndboldskolen er for dem, som elsker at spille håndbold, og har lyst til at bruge en uge af sommerferien sammen med deres kammerater og trænere, som alle er der for at gøre ugen til en fed oplevelse, som spillerne kan få med i bagagen.