Menu

" Der skal være plads til alle." Et bud på hvorfor HS har så stor succes

image Foto: Jepser Edvardsen, Contineo
13. januar 2023 kl. 11:30

Med en formidabel første halvdel af sæsonen i ryggen, er det med oprejst pande og selvtillid at vores herrer har taget hul på 2023. Herrerne har pt opnået 11 ud af 11 mulige sejre - en intet mindre end fantastisk bedrift! Med så flotte resultater stiller vi os nysgerrige på hvad det er der gør at herrerne lykkes og det har HS træner, Andreas Henriksen, måske et bud på. Svaret er ikke enkelt, men når flere ting går op i en højere enhed, må vi kunne konkludere at noget bliver gjort rigtigt. 

Det er gået umådelig godt for jer den første halvdel af sæson. Hvorfor tror du i lykkes som i gør?

- Det korte svar er, at vi har fået nogle "gamle" drenge retur til HIK, der er dygtige til at spille bold og trives sammen med de gode drenge, vi allerede havde inde i folden. Hvis jeg skal pege på noget, vi i fællesskab er ved at lykkedes med, så er det, at der er plads til at spille bold og gå i skole og have et arbejde samtidig. Afbud til træning og kamp behøver ikke give dårlig samvittighed hos os. Og så er der jo mange, der har gjort det godt på et eller andet tidspunkt i de her drenges håndboldliv i HIK, for der er tale om en flok drenge med en stærk tilknytning til HIK og et godt fællesskab. 

 

Hvordan har sæsonen generelt været for jer indtil videre?

- Når vi insisterer på, at der skal være plads til at gå til bold, i skole og arbejde, så betyder det selvfølgelig også, at håndbold bliver 100 procent på spillernes præmisser! Vi insisterer også på, at der SKAL være plads til alle uanset niveau. De forventninger, der er til os, er helt og holdent vores egne. Så i virkeligheden er vi lykkedes med at kalibrere forventninger og indsats. Det håber jeg meget, vi kan vedblive at være gode til det. Det er vigtigt, der er et håndboldtilbud på seniorniveau i København, hvor man som spiller selv udfylder rammerne, udstikker retningen og svarer egne forventninger. Jeg håber så, vi i næste sæson bliver endnu dygtigere til at få sendt flere spillere ud at spille kamp i weekenden - at vi får et ekstra hold. Jeg ville tage særlig stolthed i at rykke 5 1.års-seniorer op i 2021 og gøre det til to hold i 2023. Det ville betyde meget for mig. 

 

Hvad tager i med jer ind i anden halvdel af sæsonen?

- Den helt store udfordring, at vi ikke alle kan komme ud at spille i weekenden. Derfor skal vi være gode til at passe på hinanden i hverdagen, ligesom vi på klubniveau skal gøre alt, hvad der står i vores magt for at skabe rammerne for netop det ekstra herreseniorhold. Får vi det hold, så står vi langt bedre rustet fremadrettet. Vi skal som klub ikke være afhængig af, om vi spiller i den ene eller anden række ift., om spillere finder os interessante. Vi skal spille i så mange rækker som muligt, så vi er så interessante for så mange som muligt. Både de, der motionerer, de der spiller for at vinde og vil træne solen sort samt de, der kommer for 3.halvleg. Hver og en er de vigtige for HIK og fællesskabet. Lige nu har vi blandet det hele i en gryde med et hold at udfylde de tre ambitionsniveauer på, og det kan man også godt periodevis, når der ikke er alternativer. Men, i længden går det selvfølgelig ikke. Spillemæssigt tager vi forhåbentlig en fortsat sult og glæde ved bolden med videre ind i 2.halvdel af sæsonen, hvor der venter os mange svære kampe i en stærk 3.division.

 

Jeres første kamp i 2023 blev spillet i mandags og skal på banen igen på lørdag. Hvordan gik det og hvad kan vi forvente af den kommende kampen?

- I mandags vandt vi med 2 mål hjemme i Maglen over Stadion. Stadion er altid en svær nød at knække, og kampen blev lige nøjagtig så vanskelig, som vi havde forudset. Heldigvis havde vi marginalerne på vores side i 2. halvleg, og kunne bogføre de to point. Nu venter så nok en svær kamp i Emdruphallen mod KFUM i weekenden. Den glæder vi os til, da vi havde et tæt og jævnbyrdigt opgør i den første kamp hjemme i Maglen, ligesom den byder på et gensyn med flere tidligere HIK'ere og gamle samarbejdskammerater i holdfællesskabet. 

 

Som en klub der bryster os af at have fællesskab som en af vores værdier, er det sød musik i vores ører, at høre at når fællesskabet og sammenholdet fungere, så kommer succesen og resultaterne også. Det har været en stor fornøjelse at følge herrerne igen i år og vi glæder os til fortsat at heppe med på sidelinjen de resterende 11 kampe. Du kan holde dig opdateret på herrernes kampe lige her: Foreninger | Håndbold.dk (dhf.dk)