Menu

HIK sejr over svenske BK Astrio i sidste hjemmebanekamp

image
12. februar 2024 kl. 15:44

HIK spillede i weekenden mod det svenske 3 divisionshold BK Astrio i klubbens fjerde træningskamp. Efter det fine 3-3 resultat mod 1 divisionsklubben Hillerød i sidste uge, blev det en noget hektisk spillet kamp mod den svenske klub, der i sidste sæson var tæt på oprykning.

HIK startede bedst og kom efter 25 minutter foran på et mål af topscoreren Mathias Veltz. En dyb aflevering fra midtbanespilleren Frederik Valdbjørn blev fulgt til dørs af den hurtige angriber, der alene med den svenske målmand sparkede bolden hårdt ind langs jorden.

BK Astrio satte sig på spillet i starten af 2. halvdel, men det var i den her periode, at HIK scorede holdets andet mål. Et pludseligt højt pres endte med, at Andreas Garli kunne spille Morten Olsen fri og han kunne i to omgange sparke bolden ind.

10 minutter senere scorede BK Astrio på straffespark, og så var kampen ligesom åbnet op igen. Svenskerne, der skal roses for at være gode på bolden og spille teknisk fodbold lagde pres på og var et par gange tæt på at få den helt store chance.

Et dårligt udspil i 86. minut fra Astorias målmand blev samlet op af Morten Olsen, der klogt spillede bolden tilbage i feltet, hvor midtbanespilleren Emil Thomsen kunne sparke den knastørt i mål.

Kampen viste, at HIK, på trods af nogle skønhedsfejl, er nået langt i forberedelsen hen mod sæsonstarten. De nye spillere er ved at falde til på holdet, og i weekendens kamp må man fremhæve David Chernet for sikkert forsvarsspil, Morten Olsen for mål og assist og ikke mindst 19-årige Noah Engell, der er kommet fra Danmarksserie-klubben Frederikssund, og som allerede har vist fine takter med driblinger og et hurtigt drev med bolden.