Vigtig sejr til 1. herresenior efter hård fight

image
Per Frimann
26. september 2022 kl. 09:11

Vigtig sejr efter hård fight

HIK’s 2. divisionshold vandt 2-1 i Roskilde fredag aften og sikrede sig dermed holdets 2. sejr efter en længere periode med nederlag.

HIK’erne var tilbage på sporet og fightede flot fra start til slut for de 3 points. Sejren kom oven på en 1. halvleg, der må beskrives som de bedste 45 minutter, holdet har spillet i denne sæson. Spillet var målrettet og tempofyldt, og holdet producerede utallige angreb. På et af dem bankede Jonatan Rindom i 24. minut bolden i nettet på en veltimet flugter med venstre. Derefter gik der 10 minutter med HIK dominans, før Oskar Høybye placerede et indlæg fra Jonatan Rindom uden for målmandens rækkevidde.

Halvlegsføringen på 2-0 var ikke et mål for lille, men de sidste 45 minutter blev en anden historie. Roskilde reducerede 2 minutter inde i 2. halvleg, og pludselig huskede alle HIK’ere på, hvordan holdet havde smidt tre points mod Skive og AB efter halvlegsføringer. Kampen udviklede sig til at være en fysisk duel, hvor der blev taget og givet. Roskilde fik rødt kort efter 68 minutter, men kastede alt frem i et forsøg på en udligning. Det gav kontra-muligheder for HIK, der vel 3-4 gange burde have afgjort kampen. Det gjorde holdet ikke, og derfor var der en utrolig spænding indtil det sidste sekund.

Roskilde skal roses for at satse med kun 10 mand – og HIK’erne skal have ros for at kæmpe i alle dueller og udvise gejst og sammenhold igennem hele kampen. Det tekniske niveau var i 1 halvleg på et højt niveau – på en bane, der i øvrigt ikke indbød til teknisk fodbold.

Alle spillere kan fremhæves for præstationen. Men skal man nævne et par stykker, der var helt i top, så var det midt-forsvarerne Daniel Thorup og Mathias Larsen, der spillede deres hidtil bedste kamp i denne sæson. Ligesom Jonatan Rindom med sit mål og sin assist understregede, at han nu er tilbage i topform.

HIK’s næste kamp er søndag d. 2. oktober kl. 15.00 i Thisted.