Menu

Nyt fra 1. senior

image
04. september 2021 kl. 09:48
Per Garhøj hædres ved herre 1. seniors kamp lørdag d. 4. august, på Maglen mod Kolding IF.

Per Garhøj æres

Når HIK i morgen løber på banen til kampen mod Kolding ved Maglegårdshallen, bærer spillerne sørgebind til ære for Per Garhøj, der desværre gik bort alt for tidligt i sidste uge. Per Garhøj var ikke alene indehaver af klubrekorden med 381 kampe, han var også en af de allerbedste spillere i HIK’s historie. Han spillede forsvarer eller libero med en elegance og teknik, der kunne minde meget om den senere landsholdsanfører, Rene Henriksen.

Per Garhøj havde den samme fremragende teknik og med hensyn til at forudse udviklingen i spillet var han på et højt niveau. Selv om han fik tilbud fra større klubber – også i udlandet – valgte han at blive hele sin karriere i HIK. Senere var Per Garhøj en meget vellidt, begavet og venlig fodboldformand, der ligeledes lavede et stort stykke frivilligt arbejde i HIK’s hovedbestyrelse.

Vi savner ham allerede.

 

Kristoffer Wichmann tilbage i Hellerup

Kolding kampen bliver også et gensyn med HIK’s tidligere 1 senior-træner Kristoffer Wichmann. Han er tilbage på trænerbænken for gæsterne. Wich forlod som bekendt HIK på en transfer i februar 2021 efter at havde trænet HIK i to succesrige sæsoner. Hans nye mandskab har ikke fået som fortjent i starten af turneringen og snævre nederlag kunne nemt være vekslet til sejre. Det energifyldte mandskab kommer til Hellerup med en imponerende pokalsejr over Esbjerg i tirsdags i bagagen. Men i turneringen har fodbold-skæbnen været barsk ved klubben, og før 6.runde er de jyske oprykningsfavoritter nr. 12 og sidst – dog med ”en kamp i hånden”. 

 

De uafgjorte kampe

HIK spillede i sidste uge 1-1 mod FA2000 og tørster efter en sejr i turneringen, efter at det er blevet til 3 uafgjorte kampe i træk. Det er vildt imponerende, at Stefan Håkansson og holdet har indhentet modstandere som Hillerød, Næstved, AB og FA2000, når man har været bagud, men spillerne er nu mere end opsatte på igen at kunne synge sejrs-sangen i omklædningsrummet efter en turneringskamp. Der er blevet trænet utrolig godt og koncentreret i denne uge, hvor der har været lagt stor vægt på det taktiske.   

 

Imod FA2000 blev der givet debut til Jonathan Canto Nielsen, der er kommet til HIK fra HB Køge. Målmand Sebastian Sørensen er stadig udenfor med en skade, og i hans sted har Nikolaj Toftelund Madsen stået fortræffeligt og den unge HIK målmand har markeret sig – blandt andet med en ”Man Of The Match” præstation.

 

Man Of The Match hæder

Kåringen af Man Of The Match har i øvrigt fået en ny dimension i forbindelse med kampen mod Kolding, hvor den bedste HIK’er får fornøjelsen af at køre 14 dage i den smukke BMW 220i Gran Coupe, som er stillet til rådighed af vores loyale samarbejdspartner Jan Nygaard A/S. Vi håber, at der vil være mange værdige kandidater til kåringen.

 

Vi ses på anlægget ved Maglegårdshallen kl. 14.00. Hvis man skulle være interesseret i siddepladser, kan de købes Boldbillet.dk.

Velmødt og god kamp til alle.