Menu

Sol, tilskuere og konge-fodbold for Jørn Kønig

image
18. maj 2021 kl. 20:24
På den smukkeste solskinsdag, hvor tilskuerne endelig var tilbage i Gentofte Sportspark, og hvor hele HIK mindedes æres-medlem Jørn Kønig, virkede det som om, at spillerne også var ekstra motiverede til at vise det bedste af sig selv.

Jørn Kønig, den engagerede, medlevende og højt-talende fodboldleder ville i fulde drag have nydt den kamp, der udspillede sig foran os med et HIK mandskab, der i fuld kontrol og med hurtig boldcirkulation skabte utallige chancer mod Vanløse. Det var en gang Konge-fodbold, der var et tophold værdig.

Klubfanen var hentet frem til lejligheden, Jørn Kønig’s familie og venner havde fået VIP pladserne og højtaleranlægget var blevet repareret, så Johnny Logan’s ”Irish Soul” – en af Kønigs yndlingssange - kunne høres højt og glasklart, før spillerne holdt et minuts stilhed på midten af banen.

HIK lagde fundamentet til sejren allerede fra starten. Vanløse fandt i 1. halvleg aldrig ud af, hvordan HIK spillede, bl.a. fordi de ikke vidste, hvilket system HIK spillede på dagen. Torben Storm og Bent Christensen har nemlig vænnet spillerne til at spille 3 forskellige systemer, og lige netop i denne kamp gjorde HIK’s 4-2-3-1 det umådeligt svært for Vanløse bare at komme over midten.

Målet til 1-0 kom efter 34 minutter, hvor et mønsterangreb gennem midten af banen blev afsluttet af Yousef Salech, der især i 1 halvleg var en ordentlig mundfuld for Vanløse’s tre centrale forsvarere. HIK fortsatte efter pausen og hurtigt scorede Mohamad ”Mudi” Al-Naser et herligt mål med højreben, efter han var spillet fri på kanten af feltet. Det var et vigtigt mål for HIK og  ”Mudi”. Den dygtige dribler havde fra starten været meget opsat på at udfordre og ”tørre” sine tidligere holdkammerater fra Vanløse og det forløstes altså efter 49 minutter.

Derefter gik kampen over i et lavere tempo, men det ændrede ikke på HIK’s evne til at fastholde boldbesiddelsen, og de gange, der var fare på færde, virkede forsvaret med Daniel Thorup og Anton Pedersen solidt og køligt i indgrebene.

Anton Pedersen blev kåret til ”Man Of The Match” og kunne dermed køre fra stadion i den smukke BMW, som Jan Nygaard A/S låner til HIK’s bedste spiller. Den triller han rundt i, indtil d. 14. maj, hvor HIK spiller sin næste hjemmekamp mod Næstved.