Menu

HIK bakker op om genstart-kampagner

image Foto: DBU
18. maj 2021 kl. 20:24
HIK vil sammen med resten af forenings-Danmark have gang i klublivet igen.

”Vi er helt sikkert helt klar”.

Sådan lyder budskabet i den #Genstartfodbold kampagne, som DBU og dansk fodbolds aktører lancerer i dag i aviser og på sociale medier. DBU vil have turneringsfodbolden i gang på alle niveauer, og tilskuere tilbage på stadion. Et budskab, som HIK bakker op om – og kan stå på mål for. Der er ifølge HIK Fodbolds formand, Kim Meurs-Gerken, arbejdet hårdt for at gøre HIK klar til, når fodbolden igen kan rulle for fuld kraft. 

”Vi har lavet baneplaner, hvor der hurtigt kan lægges til og trækkes fra. Der er corona-sikre protokoller for inddeling af tilskuere på Gentofte stadion. Og vi har sikret, at alle retningslinjer for afspritning og afstand overholdes. Vi helt sikkert helt klar til også at begynde at spille kampe, og vi glæder os enormt til at byde spillere, trænere, frivillige og tilskuere tilbage til den fodboldhverdag, vi kender og længes efter,” fortæller Kim Meurs-Gerken.

Forsamlingsforbuddet for organiseret udendørs idræt blev senest hævet til 25 personer, hvilket gør det muligt at træne – men er altså ikke nok til at få gang i breddeturneringerne.

Se DBU’s pressemeddelelse her.

Indendørsidrætten skal også tilbage

Mens udendørsidrætten har fået noget af hverdagen tilbage, er der fortsat lås på haller og indendørs arenaer. Det holder tusindvis af foreningsaktive danskere væk fra halgulvene.
Også i HIK, hvor medlemmer i HIK Håndbold og HIK Tennis ikke kan indtage den normale hjemmebane, i Maglegårdshallen og i tennishallerne på Hartmannsvej.

HIK’s direktør, Thomas Nielsen, bakker op om at åbne yderligere op for fodbolden, og håber også på, at der snart bliver plads til ketsjerslag og hopskud. Derfor støtter han op om det åbne brev, som 60 idrætsforbund under Danmarks Idrætsforbund – heriblandt DHF og DTF – har sendt til Folketinget og Regeringen.

Læs brevet her.

”Det har været dejligt at opleve, hvor meget det betyder for vores medlemmer i HIK Fodbold, at komme tilbage på banerne. Derfor håber vi også – med respekt for pandemien og de forbehold, den medfører – at vi snart kan åbne vores indendørs faciliteter, så endnu flere HIK’ere kan komme tilbage til hverdagen,” fortæller Thomas Nielsen.

Se de aktuelle retningslinjer for træning i HIK her.