Menu

Optakt: HIK jagter fem på stribe i Slagelse

image
Bo Bay
29. oktober 2020 kl. 12:59
HIK har haft en rigtig fin periode med nu 4 sejre i træk. Senest blev rivalerne fra Tingbjerg sendt hjem, fredag aften, med et 2 måls nederlag.

Kampen mod Brønshøj var lidt delt i to – første halvleg godkendt og den endte fortjent med en 2-0 føring på mål af Frederik Andersen og Hebo.

SE KAMPEN PÅ EB+ HER

2. halvleg var derimod et stykke fra den gode fodbold, holdet tidligere har vist. Der savnedes løbevillighed både i angreb og på midten, hvorfor det var vanskeligt at finde frie medspillere – hvilket tvang forsvaret til nogle farlige tværafleveringer og generelt hurtige boldtab, mod et godt kæmpende Brønshøj mandskab. I slutminutterne måtte HIK også have hjælp af overliggeren – for at holde nullet og få de 3 points. Men kan man få 3 points, når spillet ikke rigtigt flyder – er man godt kørende.

HIK har Berzan Kucukyildiz ude med karantæne

Den gode form gør at HIK nu har samlet 20 points og aktuelt har 6 points ned til nummer 7 – der i næste sæson ikke skal spille i den nye 1. division. Der resterer blot 4 runder i efteråret og det vil have stor betydning for vinterpausen, at kunne lukke efteråret i afstand til stregen – så vi krydser fingre for at der høstes point(s).

Søndagens modstander 

Slagelse BK&IF, som er det korrekte navn, for dagens værter – har haft en mere blandet sæson. 2 kampe er vundet, men 4 er spillet uafgjort. Senest tabte Slagelse snævert ude mod Avarta, men tilskuerne blev vidner til Slagelses giftige offensiv i venstre side – samt nogle meget lange indkast, der skabte problemer for Avarta´s forsvar. Det må HIK spillerne godt forberede sig på.     

Kampen bliver afviklet på Slagelse Stadion (Harboe Arena), nok 2.division bedst udstyrede kampplads, med en kapacitet på 10.000 (3.300 siddende), varme i banen, flotte VIP faciliteter und alles. En reminiscens fra tiden som superligahold under navnet FC Vestsjælland – inden projektet kuldsejlede. Modsat Gentofte (forslag år tilbage), har Slagelse formået at inkorporere ungdomsboliger (Sportscollege) - i forbindelse med den gamle hovedtribune, til gavn for byens idrætsungdom. Mon ikke Slagelses nuværende - og Gentoftes tidligere kommunaldirektør har været inde over. 

Traditionelt har vi stået godt til Slagelse. Kampen er indbyrdes opgør nummer 24. HIK har vundet de 10, mens 8 er endt remis og blot 5 er tabte – siden første DBU møde i 1942.

Slagelse Boldklub blev stiftet som cricket klub 23/5- 1887, men fik hurtigt fodbold på programmet.  I 1919 blev klubben sammenlagt med Slagelse Idrætsforening (men beholdt stiftelsesdatoen) ud fra den betragtning at det ville lette forhandlingerne med de kommunale myndigheder, når der var behov for økonomisk assistance. Det resulterede i 1927 i, at foreningen fik det idrætsanlæg, den stadig har glæde af.

God kamp!

Artikelfoto fra seneste kamp mod Slagelse fra sn.dk.