Menu

Nederlag i forårets første hjemmekamp

image
18. maj 2021 kl. 20:24
HIK tabte fredag aften 1-2 til Slagelse i årets første hjemmekamp, efter at have været bagud 0-2 ved pausen.

Det var som om, HIK ikke kom rigtigt ud af starthullerne i 1 halvleg, hvor spillet blev for langsomt, og hvor spillerne ikke reagerede vågent på to afgørende situationer. Først var der indkastet, der blev kastet i feltet og lidt uforståeligt landede hos Frederik Christensen tæt under mål - og dernæst var der en situation 5 minutter senere, hvor en af Slagelses bedste, Mikkel Milton, kom for nemt til et indlæg og scorede på hovedet.

HIK var for anden uge i træk bagud med to mål efter en halv times spil.

2 halvleg blev meget bedre. HIK’erne spillede hurtigere og mere målrettet. Der var langt større beslutsomhed over spillet. Var det ikke fordi holdet var bagud, kunne man have sat sig tilbage og nydt den tekniske fodbold, der blev leveret. Men Slagelse forsvarede sig massivt og heroisk. Oskar Høybye og Mohamad Fakhri-Naser havde gode afslutninger, før Berzan Kucukyildiz, der var kommet på banen i pausen, tordnede bolden op i krydset fra 18 m. Et af de bedste mål vi har set i Gentofte Sportspark i det sidste års tid.

De følgende 10 minutter var forrygende, og HIK udspillede flere gange Slagelse, der nu stod med 10 mand i feltet. Slagelse red stormen af og formåede i de sidste 20 minutter at holde HIK fra udligningen. Oskar Høybye havde en stor chance på hovedet 6-7 meter fra mål, og til slut kastede HIK alt frem - men lige meget hjalp det.

Kampen afslørede endnu engang en lidt kedelig tendens, nemlig at HIK starter lidt langsomt og uheldigvis lader modstanderen score først. Det skal der laves om på, for der er utrolig meget godt fodboldspil i det her mandskab, der stadig indtager 2. pladsen i rækken, men som naturligvis ikke skal gå til pauserne værende bagud.

Flere spillere var kandidater til Man Of The Match kåringen. Mathias Mejer var utrættelig på venstre back og Berzan Kucukyildiz havde et fremragende indhop - men banens bedste spiller var Alexander Hjælmhof, der gang på gang gled af på modstanderen og satte tempo i spillet. Den tidligere FCK’er er fortræffelig i mellemrummet og hans teknik klæder HIK. Som banens bedste kan han nyde de næste 10 dage i den smukke BMW fra Jan Nygaard A/S, før HIK igen spiller på hjemmebane.

Det er mandag d. 5. april kl. 13.00. Det bliver desværre endnu engang uden tilskuere, men husk at alle HIK’s kampe kan ses på Ekstra Bladet.