Menu

Kristoffer Wichmann skifter til Kolding IF

image
28. februar 2021 kl. 09:30
HIK’s træner Kristoffer Wichmann skifter til Kolding IF i 1. division, efter at have stået i spidsen for 2. divisionsmandskabet i 2,5 år.

Kristoffer Wichmann gik i 2018 direkte fra en spillerkarriere, hvor han var anfører i HIK, til et job som cheftræner for klubbens 1.senior. Tiden i HIK har givet fine placeringer, herunder den nuværende 2. plads i 2. division.    

”Timingen er selvfølgelig ikke så god for HIK, og selv om klubben bliver så godt kompenseret af Kolding IF, at der næsten er tale om en transfer, så mister vi noget meget værdifuldt, nemlig Kristoffers fantastiske dedikation og professionalisme,” siger HIK’s Sportschef Per Frimann 

”Det er en stor mulighed for Kristoffer Wichmann, der kan forfølge drømmen om at blive fuldtidstræner i en klub, der har store ambitioner og planer for fremtiden”

I 2018 gik HIK’s daværende cheftræner Peter Feher til FC Helsingør på en transfer, og nu gentager historien sig så.

”Vi vidste godt, at det kunne være et spørgsmål om tid, før han kunne få tilbud fra klubber, der ligger i højere ligaer, for han har virkelig gjort det godt. Men vi vil ikke stå i vejen for Kristoffer Wichmanns drøm, og jeg er ikke i tvivl om, at han har en fin karriere foran sig,” uddyber Per Frimann. 

Det bliver to erfarne assistenttrænere, der i den kommende tid tager over i HIK. Bent Christensen og Torben Storm er kendte navne i den danske fodboldverden, og de kommer til at bygge videre på mange af de ting, der er arbejdet med igennem de senere år.

”Først og fremmest har Kristoffer Wichmann, Bent Christensen og Torben Storm - sammen med tidligere trænere - været med til at opbygge et super professionelt træningsmiljø i HIK, der bare er blevet bedre og bedre. Der er et godt grundlag at arbejde videre med for os alle” siger Per Frimann, samtidig med at han erkender, at det kræver noget af spillerne at komme hurtigt videre.

”Vi har en bred trup, med både unge talenter og erfarne gutter - som Frederik Krabbe, Jonas Hebo, Sebastian Carlsén og Mathias Mejer, der alle ved, hvad der skal til for at komme videre og forblive på vores niveau.

Så vi er meget optimistiske, selv om det selvfølgelig er et tab at miste Wichmann lige nu”

Held og lykke, Wich.