Menu

Kamp om duksepladsen fredag aften

image
Bo Bay
18. november 2020 kl. 09:32
Fredag sluttes efteråret 2020 af og det med et absolut topbrag på Gentofte Stadion, hvor nummer 1 og 2 tørner sammen.

KØB BILLET TIL KAMPEN HER 

Er du forhindret i at få billet i disse Corona tider eller bare forhindret, kan kampen streames vis Ekstrabladet+. Se med her. 

HIK´s seneste opgør var ude mod Vanløse, en kamp der kvalitetsmæssigt blev negativt påvirket af den bane. Sammenhængende spil var svært at praktisere, ligesom de mange åbne muligheder udeblev - mens tilfældigheder var multiple. Holdet må være tilfredse med at få endnu et ”clean sheet” og et godt points. Efteråret har været absolut godkendt, med blot et nederlag og en pointhøst på 27. Inden sidste runde har vi 10 points ned til den streg - der bestemmer placeringen i den nye struktur i 2021/2022.

Det skal også være motiverende for holdet, selv at kunne definere vinterpausen. En god indsats og point(s) – gør de næste 3 måneder til en periode, hvor der kan arbejdes frit og systematisk.

Det vil kræve at alle stepper op, yder maksimalt og undgår personlige fejl - da det bare er en lidt skræmmende modstander, vi får på besøg. NFC er ubesejret i turneringen, har 32 point! en positiv målscore på + 26! og samtidig har de spillet sig i ottendedelsfinalen i pokalen – senest efter sejr over Esbjerg. Hvis HIK har god selvtillid, må den være enorm i den ambitiøse gæsteklub der, stort set, - har bevaret setuppet efter nedrykningen sidste år. Ambitionen om snart at være i toppen af dansk fodbold og gerne i superligaen, er absolut ikke droppet. Et blik på spillertruppen viser også et stærkt mandskab, hvor man specielt kan holde øje med den tidligere AGF spiller – Lars Pleidrup og den tidligere udlandsprofessionelle Mathias Gehrt, en målfarlig herre.   

Dagens modstander har været lidt rundt, både navne- og ejermæssigt. Oprindeligt havde Nykøbing Falster B1901, men efter 20 år stiftedes en udbryderklub – B1921. Det førte til 73 års heftig rivalisering mellem de ”fine” og ”arbejderne”, med mange følere/sonderinger på tværs. I 1994 enedes klubberne dog om at stifte Nykøbing Falster Alliancen (NFA) - der i 2006 skiftede navn til Lolland Falster Alliancen (LFA). Mens navneskiftet signalerede geografisk udbredelse, valgte B1901 at udtræde i 2010 - og den oprindelige licenshaver B1921, var nu eneste klub. Det holdt til 2013, hvor de to klubber, efter intenst pres (politisk og økonomisk), enedes om en egentlig fusion - nu under navnet Nykøbing FC (NFC) – men så også med U19, U17, U15 & U14. Hold vi jævnligt krydser klinger med i diverse rækker. Eliten er organiseret i Nykøbing FC ApS, der ved en kapitaludvidelse i 2015 b.la. fik tidligere Fulham spiller Claus Jensen, mad iværksætter og kok Claus Meyer samt komiker Mick Øgendahl som medejere – selskabets bestyrelsesformand er grev Axel Christian Tesdorpf Castenschiold.   

Vi opfordrer til at alle følger Covid 19 anvisningerne, hvilket betyder at alle sidder ned med god afstand – undtagen ved toiletbesøg og indkøb af fødevarer.

God kamp!