Menu

HIK holder fast i 2. pladsen efter hæsblæsende opgør

image Foto: Ole Tradsborg, Villabyerne.
18. maj 2021 kl. 20:24
HIK’s kamp mod Avarta fredag aften blev spillet i et hæsblæsende tempo, hvor begge hold havde valgt at satse på offensiv fodbold.

HIK startede bedst og førte 2-0 efter 10 minutter. Det første mål var et angreb gennem midten, hvor Jonas Hebo spillede en kunst-bold i dybden til Mohamad ”Mudi” Al-Naser, der knastørt med højre ben lobbede bolden over Avarta målmanden. Herefter kombinerede HIK’erne i smukke mønstre gennem banen og satte gang på gang Avarta, der forsøgte sig med et meget højt pres. 2-0 målet var et af de bedste kombinationsmål, vi har set på stadion. Fra forsvaret og frem blev der spillet med hurtige førstegangsafleveringer, før bolden endte hos Mathias Mejer, der fra venstre kant spillede bolden i fødderne på Mohamad ”Mudi” Al-Naser – og endnu engang var den tidligere Vanløse spiller iskold i afslutningsøjeblikket.

Men tingene ændrede sig pludselig. Avarta begyndte at vinde alle nærkampe og dueller, og spillede langt fra som et hold, der før denne runde indtog 12. pladsen i rækken. Simon Ustrup reducerede til 2-1, men hvis ikke HIK havde haft en storspillende Sebastian Sørensen i målet, kunne HIK nemt have været bagud ved pausen.

Avarta startede 2. halvleg med at fortsætte presset mod HIK målet. HIK’s Yousef Salech blev sendt på banen, og som noget af det første, spillede han en følt aflevering i dybden til Oscar Høybye, der med et tørt venstrebenshug smækkede bolden forbi Avarta’s målmand.

Avarta fortsatte med at spille med stor energi, men HIK satte nådesstødet ind i 66. minut, hvor unge Salech udnyttede en ubalance i Avarta’s midt-forsvar, slap fri med målmanden og spillede den sikkert forbi ham.

Jubelen var kæmpestor. Desværre blev resten af kampen skæmmet af konflikter og diskussioner på banen. Enkelte Avarta spillere gik bevidst efter at provokere HIK’erne til et andet rødt kort, mens HIK selv ”gik i fælden” og trak flere gule kort. Set fra denne rapporters stol på hovedtribunen, er det svært at forstå, at de grønklædte gæster kunne slippe fra kampen med kun et enkelt gult kort.

Ikke desto mindre endte det med en 4-1 sejr. Dette HIK hold kan spille fodbold, så englene synger, men det har også en tendens til – næsten uden grund – at slippe grebet om kampen og lade modstanderen presse på. Det skal gerne ændres, for hvis der kommer lidt større stabilitet ind i spillet, så kan HIK være kandidat til en absolut topplacering….

HIK har dog ingen interesse i, at være med i den nye European Super League.