Kampprogram: Det er ikke for sarte sjæle

image
Per Frimann
21. april 2023 kl. 09:35

Nedrykningsspillet er ikke for sarte sjæle. Det er en benhård afslutning på en lang sæson, hvor de to mindst stærke hold vil rykke ned. Nu er den første nedrykker allerede fundet, idet Jammerbugt gik konkurs efter få runder, så det afgørende slag om at forblive i 2. division afgøres mellem Brabrand, Skive, Frem, FC Roskilde og HIK. Det er ganske enkelt en gyser.

Dagens modstander FC Roskilde har stoppet samarbejdet med træneren, og det er den erfarne sportsdirektør, Anders Theil, der har sat sig på bænken. Og FC Roskilde ser ud til at være blevet en del stærkere, end da HIK spillede imod dem for tre uger siden. Holdet har hentet point imod Skive og imod topholdet Aarhus Fremad – i øvrigt i en 1-1 kamp, som FC Roskilde kunne have vundet til allersidst, hvis ikke de havde brændt en kæmpe-chance.

HIK spillede 2-2 med Frem i Valby Idrætspark i lørdags i en fysisk kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage. HIK kom foran på et vidunderligt langskudsmål af Frederik Emil Andersen, som fik én til at tro, at det var en højkvalitets Premier League kamp, man sad og overværede. HIK spillede bedst i 1. halvleg, men det skal også siges, at Frem kæmpede sig ind i kampen og skabte chancer. Således kom hjemmeholdet stærkt tilbage i 2. halvleg, dominerede og efter 60 minutter var stillingen 2-1 til Frem. Med gode indskiftninger fik Bent Christensen og Daniel Simacon ændret kampens afslutning, hvor HIK’s topscorer Roni Arabaci udlignede til 2-2.

Kampen mod Roskilde vil blive en lige fight mellem to hold, der ønsker at spille god, teknisk fodbold og ligesom sidste gang Roskilde besøgte Gentofte Sportspark, vil det blive et opgør, hvor meget vil blive afgjort på midtbanen. Det er her, at man kan ”stjæle” initiativet, og det er herfra, at man kan dominere boldbesiddelsen og styre kampen. Noget som begge hold vil gøre meget ud af i aften.