Flot indsats af HIK's 1. herresenior mod Landskrona

image
Per Frimann
13. februar 2023 kl. 14:02

HIK’s 2. divisionshold leverede en imponerende præstation, da holdet mødte Landskrona BoIS på udebane lørdag eftermiddag. Kampen endte 1-1 på et udlignende mål af svenskerne i de sidste sekunder. HIK var ellers kommet foran allerede efter 14 minutter ved Oscar Høybye, og holdet spillede med en koncentration og effektivitet, som var ret markant. Der er ganske enkelt kommet en klar struktur og kompakthed ind på holdet, der også udmærkede sig ved at sætte presfælder op, som gav svenskerne problemer.

Nu er Landskrona BoIS ikke en hvilket som helst modstander. Holdet regnes for at være en af de største favoritter til at rykke op i Allsvenskan. I ugens løb havde det fuldtidsprofessionelle hold vundet 1-0 over B93 i en kamp, hvor de skabte utallige chancer - og tidligere var blandt andre SønderjyskE blevet sat på plads af de fysisk stærke og angrebslystne svenskere.

HIK vidste, hvad de gik ind til. Spillerne forstod, at der skulle arbejdes hårdt for at holde sig i kampen. Det var imponerende at se, at det i flere perioder i 1 halvleg lykkedes HIK at fastholde boldbesiddelsen og dominere, og faktisk kunne holdet været kommet foran 2-0, da Oscar Høybye efter 32 minutter fik frit løb efter en Landskrona fejl i det bagerste forsvar.

Midt i 2 halvleg skiftede HIK 10 spillere på et enkelt spilstop, og overraskende nok lykkedes det ”det nye hold” at matche svenskerne i tempo og dueller. Faktisk skal de 10 spillere roses for at kunne kaste sig direkte ind i en kamp, der var så tempofyldt.

Der var mange gode præstationer hos HIK. Anfører Daniel Thorup spillede en strålende kamp i det centrale forsvar, akkurat som makkeren ved sin side, Haki Bedzeti. På venstre back spillede William Marretti sikkert og med overblik, og på midtbanen hang det godt sammen mellem Mathias Thrane, Frederik Valdbjørn og Emil Thomsen. Fra bænken kom blandt andre Bercay Mirac Sahin ind og spillede stærkt. Sidst men ikke mindst stod HIK’s målmand Emmanuel Ogura en flot kamp, og han viste endnu engang, at hans ro og spil med fødderne er fremragende og kan give HIK flere fordele i spillet, når forårssæsonen sættes i gang d. 11. marts.