Menu

Vigtig, vigtig sejr på udebane for HIKs 1. hold herre

image
10. juni 2024 kl. 10:51
Nu på lørdag afgøres det hele

Der var en - mildest talt - spændingsmættet stemning, da HIK og FA2000 gik på banen på Frederiksberg i lørdags kl. 15.00, for det var et opgør, der kunne afgøre, hvem der rykker ned i 3. division. HIK havde brug for en sejr for at have chancen for at klare den – med netop FA2000 som den værste konkurrent. 

HIK kom bedst i gang med kampen og tilspillede sig tre gode muligheder i de første 40 nervøse minutter. Noah Engell og Frederik Emil Andersen havde nærgående forsøg fra kanten af feltet, og det gjorde noget positivt ved HIK’ernes selvtillid, når holdet var i boldbesiddelse. 

Det var en hårdt spillet kamp med mange frispark og de fleste havde nok på fornemmelsen, at det var dødboldene, der kunne blive afgørende. Og det var netop et hjørnespark, der sikrede HIK sejren i det 41. minut. Bolden blev sparket mod den bagerste stolpe, hvor Emil Thomsen dukkede op og headede bolden på tværs i det lille felt til en højt-springende Haki Bedzeti, der pandede bolden i mål. Jubelen var enorm hos spillerne og de mange HIK medlemmer, der havde fundet vej til Jens Jessens Vej på Frederiksberg. 

2 halvleg blev i høj grad en forsvarskamp for HIK, der dog havde gode chancer ved en række omstillinger. Mathias Veltz havde et akrobatisk forsøg og Morten ”Mudi” Olsen en afslutning lige over mål. Kampens største mulighed fik FA2000’s Lucas Simonsen dog, da han fra 3-4 meters penge headede bolden på sammenføjningen.

HIK red stormen af, og spillerne skal roses for en utrolig koncentration i alle faser af spillet og en vilje, der virkelig klæder holdet. HIK ligner et mandskab, hvor spillerne står sammen i den hektiske slutfase i 2 division, hvor presset på alle er enormt. Og netop sammenholdet kan være det vigtige fundament, hvis klubben skal sikre sig en ny sæson i en 2. division, der hvert år bliver stærkere og stærkere.

I weekenden kommer Fremad Amager på besøg i Gentofte Sportspark, og man forventer at der kommer over 1000 tilskuere. HIK skal vinde for selv at kunne afgøre sagerne i bunden, men amagerkanerne har et virkeligt godt hold, der sandsynligvis slutter på førstepladsen i nedrykningsspillet. FA2000, der nu ligger to points under HIK, spiller på udebane mod Brabrand, der allerede er rykket ned. Så det vil jo helt klart være en fordel for Frederiksberg-klubben. 

HIK’s fodboldafdeling vil gøre meget for at få de lokale Gentofte borgere og klubbens egne medlemmer på stadion og støtte holdet i den her sidste og helt afgørende kamp. Klubben melder i løbet af ugen ud om, hvilke aktiviteter der vil være på stadion i forbindelse med afviklingen, så det forhåbentlig kan ende med at være en rigtig fodbold-fest.   

Luk