Menu

Ukrainske flygtninge kan træne gratis i HIK

image
17. marts 2022 kl. 15:17

I HIK vil vi gøre alt hvad vi kan for at bidrage med hjælp til de ukrainske flygtninge. Indtil videre har det udmundet sig i en indsamling via Røde Kors, hvor vi langsomt men sikkert nærmer os 60.000 kr. (indsamlingen er stadig aktiv, såfremt man ønsker at donere i klubbens navn: HIK samler ind til Ukraine | Røde Kors Danmark (rodekors.dk) ) I mandags tog vi skridtet videre og åbnede op for muligheden for at ukrainske flygtninge, kan få gratis træning i HIK. Dette benyttede to flygtninge sig af; en mor og hendes 6-årige søn.

Den lille familie kom til Danmark d. 7. marts og har siden fået husly af bekendte, der er bosat i kommunen. Familien har måttet sig farvel til far og en ældre søn, som er blevet tilbage i Ukraine for at kæmpe for landets frihed. Derfor har det betydet meget for både mor og søn, at tilbuddet er kommet deres vej, så tankerne har kunnet ledes andre steder hen. Det er helt specielt at høre et barn sige: ” Det er dejligt at spille lidt tennis. Så kan jeg tænke på noget andet end min far og bror, der er i krig.” En sætning man aldrig ønsker at høre fra et barn.

Mariami, der er timetræner i HIK Tennis, taler russisk og var derfor den helt rette til at tage hånd om familien. Udover at hun nemt kunne løse opgaven med kommunikere med sønnen, så var det også en meget personlig ting for Mariami, at kunne hjælpe de to flygtninge: ” Min familie kommer fra Georgien og har venner og bekendte i Ukraine, som vi har forsøgt at hjælpe økonomisk. Man vil altid gerne hjælpe mere, så det er virkelig dejligt at jeg nu kan hjælpe på den her måde.” fortæller Mariami.

    

Der blev flittigt taget billeder og videoer til far og bror

Hos HIK Fodbold har man nu også sat gang i et initiativ, der kan bidrage til at skabe et mindre frirum for de ukrainske flygtninge i kommunen. Sammen med B1903, GVI, JB og SIF vil HIK fra næste uge, tilbyde fodboldtræning hver tirsdag og torsdag i tidsrummet 10.00-11.30 på HIKs baner ved Maglen. HIK Håndbold ønsker ligeledes at kunne tilbyde træning til flygtningene, og arbejder på højtryk for at finde halkapacitet til initiativet. I samarbejde med de førnævnte klubber vil der blive sørget for at HIK trænere, en tolk, fodboldstøvler og andet fodboldudstyr står til rådighed. Derudover har Meny Rotunden – Hellerup Foodmarket meddelt at de vil sørge for juice og frugt til de deltagende – en stor tak til jer for jeres bidrag!

Vi glæder os meget til at kunne byde kommunens flygtninge velkommen og håber at det kan være med til at lette hverdagen en smule hos de hårdt ramte familier.

Luk